Skupštinski Kolegijum – o zapošljavanju djece poginulih boraca

U  kabinetu  predsjednika SO-e  Gacko juče  je održan  skupštinski kolegijum u proširenom sastavu  na kojem je razmatrana mogućnost zapošljavanja djece poginulih boraca odbrambeno- otadžbinskog rata. Sastanku su prisustvovali predstavnici opštinske uprave – zamjenik načelnika Radoica Antunović i predsjednik SO-e Jovan Kovačević, Ognjen Kuljić- izvršni direktor za organizaciono-pravne poslove R i TE Gacko, Slobodan Ilić-predsjednik OBO, kao i predstavnici svih političkih partija u SO-e Gacko.

Kako je rekao Sklobodan Ilić – predsjednik OBO  prioritet  zapošljavanje djece poginulih boraca je moralna obaveza  a na spisku je trinaestoro nezaposlenih iz ove kategorije. Radna mjesta,  treba da obezbijede Opština i R i TE. Okvirno je dogovoreno da do kraja ove godine  zaposlenje dobije svih 13-oro lica. 

Ognjen Kulić – izvršni direktor R i TE Gacko je rekao da je u  ovom kolektivu na snazi   zabrana zapošljavanja novih radnika ali da je u dogovoru sa direktorom Elektroprivrede RS omogućeno da  u skorije vrijeme ili najkasnije do početka jula  zaposlenje dobije troje lica iz pomenute kategorije. Zamjenik načelnika Radoica Antunović je istakao da je  opštinska uprava spremna da na posao primi četvoro lica, vodeći računa o  odgovarajućoj stručnoj spremi.

Takođe je jednoglasno zaključeno da je neophodno preduzeti i dodatne aktivnosti kako bi  radna mjesta dobilo i preostalih šestoro lica sa spiska Boračke organizacije.Ukoliko bi  R i TE zaposlili više od troje  i  Opštini bi, u saradnji sa  javnim ustanovama čiji je osnivač , riješila problem nezaposlenosti preostalih. Prema riječima zamjenika načelnika u tom slučaju bi bilo neophodno zatražiti saglasnost Ministarstva finansija RS za povećanje sredstava u budžetu  na lična primanja.

Novi sastanak Kolegijuma zakazan je za 11. april u 12  časova na kojem će biti konkretizovani ovi zaključci.