СШЦ“Перо Слијепчевић“ добитник највећег признања Клуба Гачана

У  Београду је 10. фебруара одржан 12. Сабор Гачана а протекао је у знаку обиљежавања  стотину година постојања гатачке Гимназије. Највеће признање Клуба Гачана „Повеља Светог Петра Зимоњића“ додијељена је Средњошколском центру „Перо Слијепчевић“ Гацко.

Како је речено приликом додјеле  овог признања „Повеља се додјељује за вјековну традицију и изузетан допринос у васпитању и образовању гатачке омладине“.

Александар Саша Пуровић, директор СШЦ је рекао да ово значајно признање обавезује и ученике и професоре да постижу још боље резултате. „Свако признање је значајно а ово нам је посебно драго јер долази од наших Гачана који не заборављају свој завичај“ – каже Пуровић.

 Гатачка Гимназија је изњедрила бројне угледне докторе наука, академике, просвјетне и научне  раднике, умјетнике, спортисте и сл. Многи знаменити људи су били њени ђаци и професори.

Подсјећамо, Нижа реална Гимназија у Гацку је почела са радом 21. новембра, 1921. године. За директора је именован Душан  Таминџија. У први разред су уписана  63 ученика од којих је 45 -оро са успјехом завршило разред.

Опширније у тонском прилогу :