Васпитачица Зорица Копривица- У раду са дјецом свака туга се брише

Пуне три деценије васпитачица Зорица Копривица радила је са гатачким малишанима, а посвећен рад давао је одличне резултате. Генерације дјеце које су прошла кроз врата најљепше установе у Гацку данас су успјешни млади људи, а многи од њих су баш дјеца њене групе.

У Дјечији вртић у Гацку запослила се сад већ давне  1987. и тако са једнаким ентузијазом , љубављу и бригом пуне три деценије.

Зорица каже да јој је било задовољство радити са најмлађим, хранити њихову машту, продубљивати знања , али и васпитавати их и учити правим вриједностима.

„Ако ниси једно велико дијете ти овај посао не можеш радити срцем“, каже Зока, како је њена дјечица најчешће од миља зову.

Када би поново бирала занимање опет би била васпитачица иако је одговорност овог посла велика и људи је најчешће нису ни свјесни.

„Свака узрасна група је специфична и има своје особености. Мени је можда најдрже било радити са мало већом дјецом, припремати представе и кореографије и ослобађати страха од школе“, каже Зорица која се још није уморила од овог посла.

Мобилни телефони и технологија ма колико предности имали убијају креативност код дјеце и њихову радозналост па стога савјетује родитељима да много више времена проведу у разговору са њима.

„Када користе телефоне или гледају цртане филмове преко интернета нека то буду бајке са позитивним порукама које их уче љубави, другарству, толеранцији и буде најљепше емоције“, савјетује Зорица.

Колеге из Дјечијег вртића су Зорици припремили мало изненађење и заједно су прославили њен рођендан, а забава поводом одласка у пензију тек предстоји. Било је пуно емоција, а пријатељства током дугодишњег рада остаће за читав живот.

Опширније у тонском прилогу: