Stipendija hiljadu evra po učeniku za školu u Fojnici

U nastojanju da održi život u školi u Fojnici beogradski advokat Nemanja Milošević je odlučio da u sledećoj školskoj godini svakog učenika ove područne škole stipendira sa najmanje hiljadu evra.

 Priča o školi u Fojnici bi mogla da dobije srećan kraj zahvaljujući advokatu Nemanji Miloševiću iz Beograda koji je odlučio da uradi sve što je u njegovoj moći da se škola u rodnom mestu njegove majke ne zatvori.

Iz advokatske kancelarije Milošević su nam potvrdili da su spremni da u narednoj godini sa najmanje hiljadu evra stipendiraju sve one koji nastavu budu pohađali u ovoj školi.

“Nadamo se da će se bar jedno dete odazvati ovom pozivu, a mi smo spremni da obezbedima udžbenike i sav pribor. U pregovorima smo i sa sponzorima, naša namera je da modernizujemo prostor, opremimo ga digitalnim tablama I savremenim učilima. Nemanja je školi u Fojnici poklonio laptop koji već koriste u nastavi”, rekli su nam iz kancelarije Milošević. Njihova reakcija je usledila nakon priče Radio Gacka o Mihajlu Mučibabiću, jedinom učeniku u školi u Fojnici.

Budući da na ovom upisnom području više nema dece, kraj školske godine bi istovremeno bio i kraj škole i organizovanog obrazovanja u Fojnici kojedatira od kraja 19. veka.