У Општини Гацко 11 приправника данас потписало уговоре

Шансу за првим радним искуством добили су високообразовани млади грађани Гацка који ће у наредних годину дана бити распоређени у општинским институцијама, РиТЕ Гацко и образовним установама.

Профили су различити: економисти, правници, инжењери, политиколози… Њих једанаест ће годину дана за свој рад од општине добијати мјесечно 700КМ у нето износу.

„Ово је један од начина да Општина Гацко помогне високообразованим младим људима који ће прво радно искуство стећи управо у Гацку“, рекао је начелник Огњен Милинковић. „Наш главни циљ је да ови млади људи остану у Гацку“, истиче Милинковић.

Јован Јеремић који је завршио Факултет индустријског инжењерства за енергетику за Радио Гацко је рекао да је ово за њега прилика да почне професионалну каријеру у родном граду и да стекне почетно практично знање.

Своју будућност у Гацку види и Стефана Суботић, политиколог за међународне односе. Истиче важност праксе над теоријом и изражава наду за сталним запослењем у свом граду и шансом да са другим младим људима ради на његовом развоју.

Више у прилогу…