Strijelci na Prvenstvu RS zlatni, srebrni i bronzani

Prvenstvo kadeta i juniora RS u disciplinama vazdušna puška i pištolj po međunarodnom program streljaštva održano je u nedjelju 17. septembra u Trebinju. Učešće su uzeli svi klubovi koji rade ovaj program streljaštva, a  SK “Mladost” Gacko postigao je značajan uspjeh. Naši strijelci su osvojili 5 pehara, 3 zlatne i 12 srebrnih medalja u ekipnom plasmanu i tri u pojedinačnom, 2 srebrne i 1 bronzanu.

Kadeti su na vazdušnom pištolju gađali u sastavu Ivan Slijepčević, Milovan Vuković i Stefan Aškrabić i pogodili su 980 krugova, što je bilo dovoljno za prvo mjesto u ovoj kategoriji.

Uspješne su bile i kadetkinje koje su u disciplini vazdušna puška zauzele drugo mjesto, a pucale su u sastavu  Dajana Krstojević, Ivana Lažetić i Tijana Crnogorac i zajedno upucale  1079,7 krugova. Prva je bila ekipa SK “Geofon” iz Teslića.

Kadeti su u istoj disciplini bili četvrti a pucali su Milan Papović, Milovan Vuković i Luka Skoko.

Juniorke i juniori su na vazdušnoj pušci osvojili drugo mjesto. Djevojke su gađale u sastavu Dajana Krstojević, Maja Skoko i Ivana Lažetić. Pogodile su 1087,5 krugova. Srebrni momci su Dušan Krstojević, Milan Papović i Milovan Vuković a za to je bilo dovoljno 1688,9 krugova. Na prvom mjestu je bio “Geofon”.

Juniori su bili drugi i na vazdušnom pištolju, a to su Ivan Slijepčević, Dušan Krstojević i Milovan Vuković. U ovoj disciplini prva je bila ekipa “Leotara”, domaćina takmičenja.