Sve spremno za početak grijne sezone

Iako grijna sezona zvanično počinje 15.oktobra , u našem gradu već u septembru zadime prvi dimnjaci, a i u javnim ustanovama se nerijetko  već početkom oktobra kreće  sa grijanjem.

U Srednjoškolskom centru „Pero Slijepčević“ već pomalo griju, potvrdili su nam u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Zaliha uglja imaju od prošle godine, a po potrebi obezbijediće i nove količine.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u toku je remont peći, saznali smo od direktora Nikole Milinkovića.Ogrevnog materijala ima u dovoljnim količinama a Milinković se nada da će sa grijanjem startovati početkom grejne sezone.

U Dječijem vrtiću u Gacku od prošle sedmice uključene su TA peći, kaže direktorica Jelena Gutović.Od naredne sedmice kombinovaće centralno grijanje i TA peći po potrebi. Inače, raspisan je tender za kupovinu nove peći za centralno grijanje i za nekih 1o-tak dana očekuje se montiranje što će u potpunosti zadovoljiti potrebe za grijanjem u vrtiću.

U Domu zdravlja u Gacku tokom vikenda izvršiće se isprobavanje kotlovskog sistema kako bi grijna sezona počela na vrijeme, potvrdila nam je direktorica Vera Tepavčević.Ogrev je obezbijeđen i 15. oktobra  prostorije u Domu zdravlja u Gacku trebale bi biti tople, nadaju se u ovoj zdravstvenoj ustanovi.