ТО Гацко, КУД „Сава Владиславић“ и Удружење пчелара на 55. Празнику мимозе у Херцег Новом

Представници Туристичке организације Гацко, чланови КУД „ Сава Владиславић“ и Удружења пчелара Гацко промовисали су Општину Гацко на 55. Празнику мимозе који се одржава у Херцег Новом од 15. фебруара до 3. марта.

У недјељу 18.фебруара у Парку Бока приређен је Дан Херцеговине под називом „Пријатељи у гостима“ у оквиру познатог Празника мимозе.

Свој родни крај представили су бројни учесници из Требиња, Билеће, Љубиња, Невесиња и наше општине.

„Припала нам је част да заједно са осталим друштвима из Херцеговине представимо нашу општину. Извођачки ансамбл се представио играма из околине Ниша и Лесковца. Публика није крила своје одушевљење, па је наступ испраћен громогласним аплаузом, а такође смо добили и честитке од колега који су представљали своје градове и општине“, рекао је за Радио Гацко кореограф КУД-а „Сава Владиславић“ Раденко Уљаревић.

„Потрудили смо се да наше Гацко представимо у што бољем свјетлу што радимо наступајући широм региона као носиоци културе и чувари традиције и обичаја“, истиче Уљаревић.

Учешћем су задовољни и у Туристичкој организацији Гацко. „ По позиву ЈУГ „Херцег фест“ који је кровна институција за културу у Херцег Новом узели смо учешће у манифестацији  Дани Херцеговине у оквиру Празника мимозе. Сама манифестација је била изложбено – продајног карактера са циљем промоције културног наслеђа и гастро понуде нашег краја“, рекао је за наш радио Владимир Суботић из ТО Гацко.

Организација је била одлична наглашава и Мирослав Ушћумлић из наше Туристичке организације. „То су људи који имају вишедеценијско искуство“, каже он. Осим промотивног материјала ТО Гацко на штанду су се нашли прозводи пчелара Милоша Радана и Љубенка Медана, а херцеговачки гатачки мед је одлично прихваћен, нагласили су из Туристичке организације.

Сви ученици су рекли да ће се и убудуће одазвати на манифестације оваквог типа. Више у разговору ….