Трећи пут у Гацку организована Лига Старе Херцеговине за младе шахисте

Јуче је у сали СШЦ „Перо Слијепчевић“ одржано такмичење младих шахиста из регије. Учествовало је 25 шахиста из Невесиња, Требиња, Љубиња, Фоче и Гацка.

Предсједник Надзорног одбора ШК „Младост“ Анђелко Никитовић, изразио је задовољство што је одзив ипак био солидан, јер је вријеме лоше за путовање, а дјеца су мала.

Очекивали су још госте из Црне Горе (Никшић и Подгорица), али овај пут нису дошли.

Гацко су представљала три дјечака: Чедомир Кошутић, Стефан Вишњевац и Миливоје Буха.

У категорији до 10 година најуспјешнији је био невесињац Петар Спремо, 2.мјесто је припало Анрдији Савићу такође из Невесиња, а трећу позицију заузео је Иван Ружић из Требиња.

Категорија до 12 година: На првом мјесту је Вук Брборић (Љубиње), други је Фочак Лазар Мимић, трећи Стефан Митровић, такође из Фоче. Наш Чедо Кошутић је био четврти. Иако је веома успјешан на турнирима изван наше општине у Гацку каже да има сувише велику трему, па му је и овај пут медаља измакла из руку.

Категорија до 14 година: Димитрије Вујовић из Требиња освојио је 1.мјесто, Требињац  Слађан Кујачић је био други, док је треће мјесто Никола Граховац из Невесиња.

У категорији дјевојчица побиједила је Софија Мимић из Фоче, Ивона Тохољ из Љубиња је заузела другу позицију, на трећој је Дијана Радовић из Фоче.

Организатор ШК „Младост“ захваљује менаџменту РиТЕ Гацко  и директору СШЦ „Перо Слијепчевић“ на подршци у организацији.