U Gacku održano regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći

U Gacku je danas održano regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći u kojem su učestvovali članovi podmlatka i omladine organizacija Crvenog krsta iz 5 opština istočne Hercegovine.

Organizator je Opštinski crveni krst Gacko, a prvoplasirane ekipe stiču pravo učešća na republičkom takmičenju koje će se održati u Palama, rekao je sekretar gatačkog Crvenog krsta Brano Arnautović. Članovi pobjedničkih ekipa će na republičkom takmičenju predstavljati regiju istočne Hercegovine.

Najbolji su bili, kada je u pitanju podmladak, članovi Crvenog krsta iz Gacka, na drugo mjesto se plasirala Bileća, na trećoj poziciji su osnovci iz Trebinja, dok je četvrto mjesto pripalo Berkovićima.

U konkurenciji omladinaca najbolji su bili Trebinjci, drugo mjesto pripalo je Gacku, na trećem je Bileća, a na četvrtom Nevesinje.

Dakle, osnovci iz Gacka i omladinci iz Trebinja predstavljaće istočnu Hercegovinu na republičkom takmičenju.

Vježbe koje  su izvođene u parku pored zgrade Policijske stanice pomno su pratili učenici četvrtih i petih razreda Osnovne škole Sveti Sava Gacko, koji su rekli da je sve izgledalo uvjerljivo,i povrede, ali i način na koji su učesnici pomagali onima koji su simulirali da su povrijeđeni.