U „Komusu“ planiraju kupovinu novih vozila

A.D.“Komus“Gacko kabasti otpad već dva mjeseca odvozi novim vozilom, potvrdio nam je Aleksandar Maljević direktor preduzeća. Vozilo vrijedno 66 000 maraka kupljeno je u Austriji, polovinu sredstava obezbjedio je Fond za zaštitu životne sredine, jedan dio Opština Gacko, a ostatak je obezbjedilo preduzeće iz vlastitih rezervi.

U narednom periodu u Komunalnom preduzeću planiraju zamijeniti sve velike kontejnere čime bi se spriječilo raznošenje smeća, a to bi i estetski bilo mnogo prihvatljivije rješenje. Maljević ističe da bi zamjenu kontejnera pratila i nabavka manjeg vozila kapaciteta  do 12 tona, kako bi se smeće lakše odvozilo iz sporednih gradskih ulica.

U „Komusu“ su protekle sedmice aktivno razmatrali i riješenje uređenja gradske pijace do njenog konačnog preseljenja na novu lokaciju.Tako su u saradnji sa Komunalnom policijom naše Opštine zabranili izlaganje robe na gradskim trotoarima,a prostor je podijeljen na  posebne dijelove za prodaju garderobe,mliječnih  proizvoda i zelenu pijacu.

U zimskom periodu radnici „Komusa“  zaduzeni su za održavanje i  čišćenje gradskih ulica i odvoženje snijega.Maljević kaže da su u preduzeću spremni za zimsku sezonu.Jedan skip je remontovan ,a tu su i bob ket i freza za snijeg koja čisti trotoare.U ovom preduzeću  se nadaju da će obezbijediti novac za kupovinu manjeg kipera za čišćenje sniježnih nanosa , a prioritet će i ove sezone imati glavna gradska ulica, te prilazi bolnici i školama.

A.D. „Komus“ gazduje i gradskim grobljem i posjeduje kompletnu pogrebnu opremu i vozilo koje je na raspolaganju 24 časa.Cijene su izuzetno povoljne, a u dogovoru sa menadžmentom preduzeća moguće je ostvariti popust i plaćanje na više mjesečnih rata.

Direktor Maljević  kaže da je preduzeće u potpunosti osposobljeno za sve građevinske poslove.Iako su ljetos uspješno završili poslove na uređenju konaka u manastiru u Danićima u Gacku ih ipak još uvijek ne angažuju dovoljno.

Saradnju sa građanima   vide kao veoma dobru i   zadavoljni su naplatom usluga za  odvoz smeća.