У ОШ „Свети Сава“ обиљежен Дан учениничких постигнућа

Јуче је у Основној школи „Свети Сава“ у Гацку обиљежен Дан ученичких постигнућа. Сценским наступом основаца чија темa је била дружење, другарство у школи и пријатељство које остаје свечано су дочекани будући првачићи, испраћени мали матуранти и проглашен ученик генерације.

Добродошлицу будућим ученицима школе и срећу у даљем школовању малим матурантима пожелио је директор Основне школе Никола Милинковић.

За 55  ученика који су учествовали на регионалним и републичким такмичењима данас је обезбијеђен једнодневни излет у Пребиловце, а протеклих година највише знања показала је Наташа Копривица која је проглашена и за ђака генерације.

Наташа Копривица-ђак генерације

„Пут до успјеха није лак, али није немогућ. Поносна сам што сам била ученик ове школе“, истакла је Наташа.

У име Црквене општине Гацко и фондације „Свети Вукашин“ ученицима деветих разреда Свето писмо уручио је свештеник Велимир Ковач.

За добродошлицу првачићима и испраћај малих матураната побринули су се сви ученици Основне школе, а највише труда уложили су основци из Автовца на челу са учитељицом Миленом Ковачевић.

Поклон пакетиће са дидактичким материјалом за будуће основце као и једнодневни излет за ученике који су показали највише знања на наставним и спортским такмичењима обезбиједила је Општина Гацко.