У сриједу школско такмичење из демократије-Матуранти ће причати и о неадекватној бризи и запошљавању особа са инвалидитетом

Школско такмичење из демократије одржаће се у сриједу 28. Фебруара у СШЦ „Перо Слијепчевић“. Ученици IV Г 2 разреда ових дана активно раде на тему „Неадекватна брига заједнице у запошљавaњу особа са инвалидитетом“.

„ Ученици мог разреда раде у четири групе. Прва је дефинисала проблем, док су чланови друге групе покушали да дају одређена рјешења. Трећа група, којој ја припадам, креирала је политику и опредијелила се за једно рјешење, а четврта је урадила план спровођења тог рјешења. Тренутно је у току рад на финалној презентацији“, каже Сара Додер ученица IV Г 2.

У досадашњем раду вриједни матуранти су закључили да је проблем запошљавања лица са инвалидитетом, како физичким тако и менталим, неадекватно ријешен и да Закон оставља много више простора за рјешење овог проблема.

Крајњи циљ пројекта је да се одборницима СО Гацко упути приједлог да се пет особа годишње са овом проблематиком запосли у неком од привредних субјеката наше локалне заједнице. У сврху пројекта ученици су направили и инстаграм профил, а спровели су и одговарајућу анкету.

Опширније у тонском прилогу: