U SŠC ocjene na prošlogodišnjem nivou

Danas je počela nastava u drugom polugodištu, a u školske klupe sjeo je 361 učenik SŠC „Pero  Slijepčević“ Gacko. Raspoređeni su u 17 odjeljenja, 8 gimnazije i 9 stručnih škola. Prosječna ocjena 2,55 u prvom polugodištu je već godinama ustaljena kaže direktor ove ustanove Aleksandar Purović . Neznatno je niža u odnosu prošlu godinu kada je bila 2,56.

I izostanci su na sličnom nivou kao prošle školske godine i iznose 13 196, a 120 učenika je dobilo vaspitno disciplinske mjere koje su izrečene na osnovu neopravdanih izostanaka. Još uvijek nisu pristupali represivnim mjerama u smislu davanja neopravdanih i pored roditeljskog i ljekarskog pravdanja, iako im Zakon o srednjem obrazovanju i vaspitanju to dozvoljava, kaže Purović.

I 170 učenika sa slabom ocjenom od njih 361 je takođe cifra na sličnom nivou kao i prethodnih godina, jer se po pravilu na početku godine đaci obično uspavaju, tvrdi on i smatra da će do kraja godine rezultati biti bolji.

Novitet tokom zimskog raspusta je 10 novih računara koji su donacija Opštine Gacko čime su dodatno opremljena 2 kabineta informatike. Iako zgrada stara 50 godina zahtijeva dosta ulaganja trenutno ništa nije alarmantno, ističe Purović i dodaje da ona zavise od finansijskih sredstava koje će u narednom periodu uložiti nadležno ministarstvo i lokalna zajednica. Više detalja u razgovoru koji slijedi…