„U susret proljeću“- održano veče ljubavne poezije

Sinoć su u sali Doma kulture ljubitelji pisane riječi uživali u stihovima ljubavne poezije gatačkih pjesnika i gostiju iz Novog Sada i Nevesinja. Pjesničko veče „U susret proljeću“ održano je već četvrti put zaredom povodom Svjetskog dana poezije.
Program je upotpunjen muzičkim sekvencama u izvođenju Boška Tepavčevića, a stihovi su lakše i ljepše tekli uz gitare mladih umjetnika Miloša Milidraga i Andreja Šojića.

Organizatori Kulturno-sportski centar i SPKD „Prosvjeta“ Gacko već godinama se trude da izvuku poeziju sa margina društvenog života, a s obzirom na sve veću posjećenost ovim večerima, u tome i uspijevaju.

Afirmisani pjesnik i pisac, profesor Đorđe Dabarčić bio je ponosan na činjenicu da ovo pjesničko veče postaje tradicija. Najmlađi učesnik gimnazijalac Bojan Kuljanin samouvjereno je govorio svoje stihove, a program je obogaćen nastupom novosadskog pjesnika zavidne biografije Blagoja Bakovića.

Svoje pjesme su gatačkoj publici sinoć poklonili i Sreten Vidaković, Dragutin Papović, Jovan Delić, Dragica Ivanović, Zoran Šupić i pjesnikinja iz Nevesinja Anželika Nikolina Kučina.
Stihove sa pjesničke večeri možete čuti u programu Radio Gacka u rubrici „U carstvu knjige“ u četvrtak sa početkom u 13h i 30 minuta. Vašoj pažnji preporučujemo i izjave koje su za naš radio dali pjesnici Đorđe Dabarčić i Bojan Kuljanin.

20170321_192420 20170321_193044 20170321_185658