UDDK „Gacko“-Prikupljeno 77 doza krvi

 

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Gacko  oraganizovalo je 10. aprila akciju darivanja krvi . Akcija je provedena u Domu zdravlja  u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi fočanske bolnice.Kako nam je potvrdio predsjednik Udruženja Miroslav Vuković Hrgo od ukupno prijavljenih 147 kapi života darivalo je  sedamadeset sedmoro.Iako su imali iskrene želje da  pomognu jedan dio prijavljenih nije  mogao dati krv dok je sa druge strane nedostajalo  i dozera,jer se prijavio neočekivan broj humanitaraca.

Kada govorimo o radu  Udruženja DDK Gacko, recimo da je u četvrtak  5. aprila u ovdašnjem restoranu „Milica“   upriličena  prigodnu svečanost  kojom prilikom je podijeljeno 28. zahvalnica  članovima( uglavnom mladim ljudima) koji su prvi put darivali krv u avgustu prošle godine.

Vuković   navodi da je riječ o  najbrojnijoj akciji darivanja  krvi zabilježenoj   u proteklom periodu. On je naglasio da su  u 2017. godini  prikupili  314 doza krvi i učestvovali na 14 akcija u BiH, Srbiji i Crnoj gori.

Zahvalnice su  takođe uručene  Termogradingu , Osnovnoj školi i Domu zdravlja prof. dr Savo Bumbić .