Uskoro dogradnja vodovodnog sistema

Opština Gacko je raspisala  poziv za izbor izvođača radova  za projekat  „Dogradnja vodovodnog sistema“. Ukupna  vrijednost projekta je  2 miliona 549 hiljada  960  evra. Budući da opština nije u mogućnosti da sama finansira ovaj projekat,  obezbijeđen je kredit Evropske investicione banke u iznosu od 2 miliona 500 hiljada  maraka.

Osim kreditnih sredstava  EIB koja čine 50 % ukupne vrijednosti projekta, novac će biti obezbijeđen i grant sredstvima IPA fondova u iznosu od  oko 843 hiljade evra ( 35 %). Opština Gacko , kao sufinansijer je već uložila  349 hiljada  112 evra(15 %) sopstvenog učešća u finansiranju planiranih radova . Ukoliko bude neophodno biće  obezbijeđeno  i dodatnih 102 hiljade 365 evra za tekuće radove.

Takođe je pripremljena dokumentacija i saglasnosti za dva podprojekta vodosnabdijevanja  mjesnih zajednica Brljevo i Fojnica čime bi  se u potpunosti zatvorila konstrukcija vodosnabdijevanja kompletne opštine u cilju ekonomskog razvoja i ostanka stanovnika na ovom području.