Vijesti iz odbojke-počela sezona

Utakmicama prvog kola odbojkašice i odbojkaši proteklog vikenda počeli su novu sezonu. Djevojke su u petak dočekale ekipu „Jahorina“ Pale koju su bez problema dobile sa 3:0, po setovima 25:22, 25:17 i 25:19.

Jahorinu su nedavno pobijedile i u četvrt finalu Kup-a RS, a taj tim je tek ušao u Premijer ligu BiH. U svakom slučaju početak sezone odličan za odbojkašice Gacka, koje su briljirale pred oko 250 pažljivih gledalaca.

Uskoro ćemo imati priliku da ih opet gledamo, i drugo kolo se igra u Gacku sledećeg vikenda. U goste dolazi ŽOK „Modriča“. Susret će početi u 18h i 30 u subotu 14.oktobra u sportskoj dvorani.

Prema informacijama koje smo dobili u klubu finale Kup-a RS odigraće se početkom novembra, a velike su šanse da se odigra baš u našem gradu. Naravno rival u finalu je „Jedinstvo“ iz Brčkog. U svakom slučaju pred nama je dosta dobre odbojke.

………

MOK „Gacko“ na početku sezone ima težak raspored kao i veliki problem sa povredama odbojkaša. Situciju je usložnio i prestanak aktivnog igranja dugogodišnjih stalnih igrača Njegoša Vukovića i trenera Milana Boškovića. Odbojkaš koji je dvije sezone igrao za Gacko Milan Boršner iz Zvornika zbog teške povrede neće moći u bliskoj budućnosti da se vrati na teren.

Sve ovo je rezultiralo da u utakmici 1. kola Premijer lige BiH proteklog vikenda u Lukavcu od domaćina izgube sa 3:0. U ovom susretu bili su opterećeni i povredom mladog Ognjena Perišića, kaže trener Bošković. I sledeći susret će biti težak, u petak putuju u Kakanj gdje će se sastati sa zaista jakom ekipom.

Ipak ima dobrih vijesti kada je muška odbojka u Gacku u pitanju. Drugo kolo kadetskog Prvenstva koje je odigrano juče u našem gradu pokazalo je da imamo dobar podmladak. Naši odbojkaši su pobijedili „Maglić“ iz Foče rezultatom 3:1.