Radovi na Spomeniku palim borcima u Gacku

Radovi na izgradnji Centralnog  spomenika poginulim borcima  odbrambeno  otadžbinskog   rata (1991- 1995)   koji su počeli  4. septembra  teku planiranom dinamikom  kaže Bojan Šuković – inženjer   Konstruktor  Inženjeringa , zaduženog za izvođenje radova.

“Značajan dio posla je već urađen i sa sigurnošću možemo očekivati da će predviđeni rok od 120 dana za završetak spomenika biti ispoštovan – tvrdi Šuković. Budući da je građevinska sezona u Gacku na izmaku  radovi će biti nastavljeni  na proljeće.  Inicijativu o izgradnji Centralnog spomenika poginulim borcima odbrambeno otadžbinskog rata pokrenula je Opštinska boračka organizacija Gacko u maju 2016. godine.  Na Dan gatačke brigade  7. avgusta ove godine postavljen je i osveštan krst na izabranoj lokaciji u centru  grada.

 Autor idejnog rješenje je Ranko Okuka diplomirani inženjer građevine  iz Novog Sada .  Spomenik će biti visok  impozantnih  9,5 metara i na njemu će pored  boraca gatačke brigade biti ispisana imena i palih  boraca čije su porodice nakon rata doselile u Gacko.  Tako ćemo od zaborava otrgnuti  imena naših poginulih  saboraca – kažu u Boračkoj organizaciji Gacko.

Za gradnju spomenika iz  opštinskog budžeta će biti izdvojene 172  000 maraka.