Zasjedala Skupština opštinske Boračke organizacije

Juče je održana redovna sjednica opštinske Boračke organizacije na čijem dnevnom redu se našao Izvještaj o radu za 2015. godinu,Aktivnosti oko izgradnje Centralnog spomen-obilježja poginulim pripadnicima Gatačke brigade kao i Obilježavanje Dana brigade 7.avgusta.
Tokom zasjedanja moglo se čuti mnogo konstruktivnih diskusija,prijedloga i sugestija od strane članova skupštine vezanih za rad i aktivnosti predstavnika gatačkih boraca.
Predsjednik Boračke organizacije OO Gacko, Slobodan Ilić, za naš radio ističe da i pored toga što je mnogo urađeno u prethodnoj godini,nikad nije u potpunosti zadovoljan učinjenim i da uvijek može bolje kao i da se nada da će se ove izborne godine zaposliti više demobilisanih boraca i djece poginulih boraca.Osnivanje fonda iz čijih sredstava se pruža pomoć ugroženoj boračkoj populaciji i izgradnja Spomen obilježja poginulim Gačanima u Dobrom polju su aktivnosti na koje su posebno ponosni u protekloj radnoj godini.
Kao Dan gatačke brigade ustanovljen je 7.avgust a Ilić napominje da će obilježavanje ovog važnog datuma početi 6.avgusta uveče Svečanom akademijom, na kojoj će se govoriti o hrabrom putu ove jedinice,dok će sutradan u porti novog hrama u gradu biti upriličeno simbolično postrojavanje pripadnika Gatačke brigade.
7.avgusta najavljeno je i postavljanje spomen krsta i osveštanje mjesta izgradnje Centralnog spomen obilježja,pored zgrade stare Opštine,za koji je u toku izrada idejnih rješenja.Umjetnici koji su angažovani na ovom projektu svoje prijedloge dostaviće do 1. avgusta ,a konačan odabir spomenika vršiće komisija imenovana od strane BO i Opštine Gacko.
Inače,i ovo zasjedanje,već tradicionalno, završeno je obilaskom Spomen sobe i paljenjem svijeća na spomen obilježjima poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.