Завршена реконструкција централног гријања у згради Општине и Културно спортском центру Гацко

Данас  је у сали Скупштине општине  презентован  завршетак радова  на  реконструкцији  котловнице  и централног гријања у згради  општинске управе  и Културно  спортског центра  са вишенамјенском двораном.Представљању су присуствовали општински званичници, одборници Скупштине општине и извођач радова „Гријањеинвест“Пале.

„Постојећи ситем  стар 50 година  био је застарио и правио проблеме  са великим губицима енергије“ истакао је  начелник општине Огњен Милинковић .Симболично је да је прва проба парног гријања у тада новој општинској згради изведена 22 маја 1973. године навео је начелник.

„Укупна вриједност радова је 335.000КМ од чега  је Министраство финансија  у Влади Републике Српске обезбиједило  300.000 КМ док је Општина   учествовала  са  35.000 КМ“ навео је начелник Милинковић. Са почетком радова  појавиле су се и други непредвиђени послови , примјера ради у самој скупштинској сали гдје су дрвене облоге  иструлиле од влаге и паре из радијатора па смо били приморани приступити комплетној реконструкцији сале“ подвукао је начелник.

Директор предузећа „Гријањеинвест“ Пале Љубиша Танић  је рекао д се ради о веома значајном пројекту за Општину .Он је истако“ да  ће сада бити обезбијеђени  бољи термички услови  у свим  просторијама и мања потрошња енергнета  за квалитено загријавање .Радили смо три мјесеца у тешким зимским условима у насељеном објекту и направили потпуно нов  функционални систем.Биоскопска сала ће се гријати  ваздушним системом а имаће и могућност вентилације када у њој буде већи број људи  што до сада није био случај,“ закључио је Танић.