ŽOK „Gacko“-pobjeda u polufinalu plej-ofa

Pred 200 gledalaca ŽOK „Gacko“ u subotu veče je bez većih problema savladao jaku ekipu „Kula Gradačac“ u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa Premijer lige BiH maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 25:23, 25:20 i 25:22.

Ove dvije ekipe su tokom prvenstvenog dijela takmičenja bile uglavnom izjednačene, čak su i isti broj bodova imale u završnici, ali zbog bolje set razlike „Kula Gradačac“ je na drugoj poziciji, „Gacko“ na trećoj. Naš tim ih je uspio dobiti i u polufinalu KUP-a BiH, a sad i u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa.

ŽOK „Gacko“ se kroz ovaj susret pridružio humanitarnoj akciji. Sva sredstva od prodatih ulaznica namijenjena su za liječenje naše sugrađanke Jelene Đurović, a prikupljeno je 600KM. Samim tim i značaj ovog polufinala je veći, a navijači su došli u solidnom broju s obzirom na zaista loše vremenske prilike u subotu veče.

Dugogodišnji trener „Jedinstva“, a sada „Kule Gradačac“ Goran Hadžić kaže da je zadovoljan prvim dijelom sezone kada je njegov tim u pitanju, ali ne i poslednjim utakmicama. On je dodao da je ovo bila zaslužena pobjeda gatačkog tima.

Riječi trenera gatačkog tima Saše Slijepčevića u jednoj izjavi za naš radio su se obistinile. Slijepčević je nakon evropske utakmice u Gacku u januaru rekao da mogu parirati „Kuli Gradačac“ i to su i dokazali. Za susret u subotu je dodao da je naša ekipa igrala onoliko koliko je bilo potrebno za pobjedu, a iako je bilo 3:0, utakmica nije bila laka. Slijepčević ističe da je naš tim sada u najboljoj formi od početka sezone.

U drugom polu-finalu „Jedinstvo“ je bez problema savladalo „BL Volej“ sa 3:0. Uzvratne utakmice igraju se u petak i subotu 6. i 7. aprila.

Više u prilogu koji slijedi…