Одржана конститутивна сједница Општинске организације Црвеног крста

На првој конститутивној  сједници Скупштине Општинске организације Црвеног крста која је данас одржана у малој  сали Скупштине општине Гацко изабрани  су нови Општински  и Надзорни одбор те именовани в.д. предсједника и секретара  општинског  одбора ове хуманитарне организације.

За в.д. предсједника Скупштине Општинске организације Црвеног крста  до 90 дана именована је досадашња предсједница Авдаловић Мира, која је уједно предсједник Општинског одбора  у који су једногласно изабрани: Вуковић  Анђела, Мандић Миљковић Невена, Бештић  Маја и  Мастиловић Ранко.

За  в.д. дужности секретара  општинског  Црвеног крста   именован је досадашњи  секретар Бранислав  Арнаутовић. У образложењу одлуке се наводи  да ће Арнаутовић обављати дужност секретара до 90 дана , односно  док послодавац не испуни законске обавезе, тачније уплате доприноса,  за одлазак у пензију.

Надзорни одбор  у наредне четири године радиће у саставу: Достинић Неда, Вуковић Мирослав и Говедарица Јелена. На сједници је разматран и Пословник о раду  Скупштине Општинске организације Црвеног крста, а делегати су једногласно изабрали Бранислава Арнаутовића  за представника Црвеног крста Гацко  у Скупштини  Црвеног крста Републике Српске за период 2022- 2026. године.