Gačani najhumaniji – 130 doza krvi za trebinjsku bolnicu

U  redovnoj akciji darivanja krvi  juče je u Gacku prikupljeno 130 doza dragocjene tečnosti za potrebe trebinjske  bolnice. Zadovoljstvo odzivom ovoj humanoj akciji građana Gacka nije krio ni doktor Dragan Šarenac iz Zavoda za transfuziju Trebinje koji kaže da je ovo rekordan broj doza krvi u Hercegovini   i  da,  kao po pravilu,  Gačani pokazuju najveću humanost ne samo kada su u pitanju redovne akcije prikupljanja krvi nego i u porodičnim davanjima.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Gacko  Miroslav Vuković Hrgo je naglasio da mu je posebno drago što se svakoj akciji koju organizuju pridruži i znatan broj mladih koji prvi put daju“ kapi života“ a potom postaju redovni davaoci.

Dragocjenu tečnost juče je darivalo i tridesetak Gačanki, među njima i nekoliko studentkinja koje ljeto provode u rodnom gradu.

Treba reći da se jučerašnjoj akciji darivanja krvi  odazvalo  140 naših sugrađana ali  njih desetoro je , nakon ljekarskog pregleda i po savjetu ljekara, odustalo.

Ovo je druga po redu redovna akvcija u ovoj godini, koju je organizovalo jedno od dva gatačka udruženja dobrovoljnih davalaca krvi.