Kada će semafori u centru grada raditi bez problema?

Već duže vrijeme semafori u centru Gacka ne funkcionišu ispravno pa to donosi brojne probleme kako pješacima tako i vozačima,posebno ovih dana, imajući u vidu da je počela školska godina i da mališani upravo prelaze ulicu na ovoj raskrsnici kako bi stigli do škole.
Građani su svakodnevno svjedoci različitih situacija,od pomalo smiješnih do krajnje rizičnih.Na pješačkom prelazu nekad se čeka i po nekoliko minuta da bi se prešla ulica,jer ima vozača koji za ovaj saobraćajni znak ne žele da znaju.S druge strane dešava se da se crveno svjetlo na semaforu “zakuca“ te se tako stvori duga kolona automobila sve dok se neko od vozača iz iste ne dosjeti da je nemoguće da crveno toliko dugo gori te kreću dalje, neki poštujući pravilo desne strane ,a neki opet neko svoje “pravilo brzine“ dovodeći tako u opasnost i sebe i druge.
Komunalni inspektor Opštine Gacko ,Goran Savić, za naš radio je rekao da je jedan od problema već riješen,tačnije zamijenjeni su svi podzemni kablovi,a sada se čeka na novi program rada semafora koji bi najdalje početkom naredne sedmice trebao biti ugrađen.
Savić uvjerava da će semafori dolaskom novog programa rada funkcionisati bez problema i da će se time konačno staviti tačka na saobraćajne probleme na glavnoj gatačkoj raskrsnici.

A šta nam je činiti dok semafori ne budu u ispravnom stanju pokušali smo saznati u Policijskoj stanici Gacko.
Kako su nam rekli odgovorni,policijski službenici u mjesecu septembru sprovode pojačane aktivnosti s ciljem podizanja nivoa bezbjednosti đaka u saobraćaju i to u sklopu akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“,pa je njihovo prisustvo na pješačkim prelazima u blizini škole obavezno.
Od njih smo dobili i obećanje da će na glavnoj raskrnici u gradu intenzivirati kontrole narednih dana i djelovati kako preventivno tako i represivno,da bi učesnici u saobraćaju imali što manje problema dok semafori konačno ne prorade.
Ovih dana u gradu su se mogle čuti i spekulacije vezane za neredovno plaćanje usluga od strane opštine Gacko prema firmi „Tara“ iz Trebinja, koja je zadužena za održavanje semafora u našem gradu.Prema našim saznanjima sve obaveze prema njima su izmirene što nas navodi na zaključak da problem i jeste samo tehničke prirode i nadamo se da će biti otklonjen,kako su nam i rekli, u roku od 10 dana ,a do tada svim učesnicima u saobraćaju preporučujemo dodatni oprez.