Konzul Republike Srbije Nebojša Božić posjetio Gacko

Konzul Republike Srbije Nebojša Božić boravio je danas u radnoj posjeti našoj opštini i razgovarao sa zamjenikom načelnika Radoicom Antunovićem.

Tokom 9 mjeseci rada Konzularne kancelarije Srbije u Trebinju, najviše interesovanje građana je bilo za prijem u državljanstvo ove zemlje, pa je u tom periodu podneseno više od 1.200 zahtjeva za državljanstvo Srbije rekao je konzul Božić šef Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije Banja Luka, sa sjedištem u Trebinju.

Konzul Božić je istakao da je Republika Srbija samo u protekloj godini na području Hercegovine investirala 8 miliona evra u razne projekte i poslao poruku svim stanovnicima Hercegovine  za koje je kancelarija u Trebinju ingerentna da imaju podršku u Republici Srbiji te da će se truditi da zajedno sa rukovodstvom opština prepoznaju projekte gdje bi Srbija mogla pomoći u okviru svojih mogućnosti.

Zamjenik načelnika opštine Gacko Radoica Antunović akcenat je stavio  na  probleme sa kojim se suočavaju naši građani i načinu kako da se prevaziđu.Govorilo se i o infrastrukturnim problemima  i načinu kako da se prezentuju pojedinim institucijama u Srbiji.Opširnije u tonskom prilogu: