На излетишту Кошута у току трећа „Гатачка котлићијада“

Крај августа мјесеца, а на гатачком излетишту „Кошута“ никад живље. У току је трећа по реду  „Гатачка котлићијада“.

Манифестација, планирана за почетак мјесеца, одгођена је због временских услова, али ни радни дан, ни данашњи празник нису умањили значај догађаја.

Јелица Ковачевић, директорица Туристичке организације Гацко, каже да ја на Кошуту данас дошло 17 такмичарских екипа. Највише је домаћих, али примамљиви мириси шире се и из котлића гостију из Требиња, Љубиња, Калиновика, Билеће, Плужина и Никшића.

Сви имају своје рецепте и тајне састојке, али најбитнија им је добра забава. Екипа из Љубиња вјерује да ће им котлић бити успјешнији ако се крчка на дрвима убраним у Горњем Храсну. Плетиље из Калиновика кажу да је тајна у што дужем крчкању јела на тихој  ватри.

Драгиша Мирић, члан трочлане комисије за оцјену котлића, потврдио нам је да се вреднује квалитет меса, густина, киселост и зачини, али да су у протекле двије године сва јела била приближног квалитета.

У забавном дијелу програма наступила су Културно умјетничка друштва „Зеленгора“ и „Сава Владиславић“, а ту су по први пут атрактивне такмичарске дисплине.

Опширније у тонском прилогу: