Возни парк Дома здравља оштећен у јучерашњем невремену

Неверијеме које је јуче поподне захватило уже градско пордучје Гацка изазвало је штету комплетног возног парка  овдашњег Дома здравља „др Саво Бумбић“. Скроман возни парк ове здравствене установе, који чине три аута, оштетило је  огромно стабло  које је  из сусједног дворишта пало преко њих.

Према ријечима  директорице Дома здравља Невене Миљковић Мандић: „Најтеже је оштећено возило којим се  три пута недељно превозе пацијенти на дијализу“. „Штета на возилима је велика“, напомиње она  и истиче да није било времена да се интервенише као би се  било које сачувало од удара стабла. „Ми немамо средства за каско осигурање  а редовна осигурања не покривају штете од елементране непогоде  па смо принуђени да тражимо помоћ за оправку. Обратили смо се свим релевантним институцијама како би нам помогли да што прије санирамо штету и аутомобиле доведемо у возно стање“, наглашава Миљковић Мандић.

Од удара грома јуче  је запаљена и штала у којој је било балирано сијено  за прехрану стоке у зимском периоду. Захваљујући брзој интервенцији ватрогасаца  избјегнута је већа материјална штета мада је  доста  сијена  неупотребљиво за сточну исхрану потврдио нам је старјешина Ватрогасно спасилачке јединице Алекса Вучковић. „Ми смо  хитно интервенисали и на уклањању порушеног стабла испред Дома здравља“, наводи Вучковић.