Održana promocija romana „Zna li ko engleski“, autora Dragana Tepavčevića

Sinoć  je u Parohijskom domu u Gacku održana promocija romana „ Zna li ko engleski“, autora knjževnika Dragana Tepavčevića. To je ustvari priča o masovnom iseljavanju Hercegovaca u Ameriku s kraja 19. i početka 20. vijeka. Roman  je dobitnik nagrade za najbolji neobjavljeni roman  „Zlatna sova“ za 2018 godinu.

„Večerašnja promocija mi je najuzbudljivija jer sam ove krajeve upoznao kroz sam roman“  rekao je Dejan Kerleta, portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

„ Tragovi minulog ne isčezavaju tako brzo i lako i na tako velikom odstojanju, ,a Hercegovci su oduvijek voljeli svoje daljine“,  riječi su recenzenta  knjige, profesora Boža Tepavčevića.

„ Ovo  je jedna ljubavna priča i tri priče o prijateljstvu i mislim da je to sve upakovano u jedno dobro štivo koje će zanimati čitaoce“, naveo je autor Dragan  Tepavčević, naš Gačanin,  koji dugi niz godina živi u Australiji.

On je istakao da roman ima izraženu autobiografsku crtu, jer je glavni junak jedan njegov predak, koji je prije stotinjak godina otišao preko okeana.

Poslije promocije u Gacku, održane u organizaciji   JU „Kulturno sportski centar „, roman je sinoć predstavljen i publici u Centru za kulturu i informisanje u Foči.