Otvorena izložba osnovaca

U četvrtak veče svečano je u holu Doma kulture ostvorena izložba radova učenika viših razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u okviru manifestacije „Oktobarski talenti 2018“. Prvi put su djela naše djece predstavljena na ovakav način što ih je učinilo veoma srećnim bez obzira da li su imali jedan, dva ili više radova.

Organizatori ovog kulturnog dešavanja su Kulturno-sportski centar i Osnovna škola. Veliku podršku malim umjetnicima dali su nastavnici i njihovi drugari.

Prisutne a posebno djecu pozdravila je direktorica KSC Anđelka Boljanović koja je istakla da imamo beskrajno talentovanu djecu i proglasila izložbu otvorenom.

Za muzički dio večeri pobrinula se učenica osnovne i Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ Jana Antelj, višestruka dobitnica prvih i drugih nagrada na prestižnim takmičenja u Srbiji. Svoje umijeće na klaviru pokazala je i te večeri i tako upotpunila i inače prijatnu atmosferu.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Nikola Milinković takođe je imao samo riječi hvale za đake. Selekciju izložbe obavila je nastavnica likovne umjestnosti, akademski vajar Nataša Milović koja se nije obraćala već je dala do znanja da crteži njenih učenika govore više od riječi. Inače radovi su nastali na redovnim časovima likovnog vaspitanja.

Uzbuđenje nisu krila ni djeca, autori izložbe koji, kako kažu iskreno, nisu se nadali da bi upravo njihov rad mogao da se nađe na jednoj pravoj izložbi.

Za sve zainteresovane za crteže osnovaca izložba će biti otvorena 15-ak dana, a posjete traju svakim radnim danom do 15h. Više u prilogu…