Radovi na izgradnji dalekovoda Gacko-Nevesinje mogu da počnu

Juče je u Trebinju potpisan ugovor vredan 6,5 miliona maraka za izgradnju 110-kilovoltnog dalekovoda Gacko-Nevesinje čime će biti obezbeđeno dvostrano napajanje električnom energijom ove dve opštine.

Ugovor je potpisan između „Elektroprenosa BiH“ i izvođača radova konzorcijuma „Elektroenergetika“ koji čine firme „Elnos“ iz Banja Luke, „Kaldera“ iz Laktaša, „Ars inženjering“ iz Banja Luke i „Inving invest“ iz Prijedora rekao je Srni direktor za rad i održavanje sistema „Elektroprenos BiH“ Cvjetko Žepinić.

„Izgradnjom ovog dalekovoda biće obezbeđeno dvostrano napajanje električnom energijom opština Gacko i Nevesinje koje su do sada jednostrano napajanje. Rok za završetak radova je kraj iduće godine.“ istakao je Žepinić i dodao da su projekat i imovinski odnosi završeni tako da je sve spremno za početak radova.

Do sada je Gacko struju dobijalo samo iz pravca Bileće, a Nevesinje iz Mostara. Izgradnja dalekovoda i povezivanje ove dve hercegovačke opštine u „električni prsten“ imaće veliki značaj i za građane, ali i za privredu, a situacija da opštine ostanu u mraku, najzad će postati prošlost.