У Гацку отворена изложба Међународне умјетничке колоније „КОЛО“ из Требиња

У петак је у холу Дома културе отворена изложба слика, акварела, мозаика и скулптура насталих на прошлогодишњој Међународној умјетничкој колонији „КОЛО“ у Требињу, чиме је почела изложбена сезона у Културно-спортском центру Гацко.

Пожељевши добродошлицу директорица ЈУ „КСЦ“ Гацко Мира Копривица је истакла да је велико задовољство радити на очувању културе и умјетности Херцеговине.

Селектор колоније и предсједник Удружења умјетника Међународна умјетничка колонија „КОЛО“ Дражен Милић је рекао да му је част што другу годину заредом са излагањем почињу управо у Гацку и нагласио да је прошла година изложбено била веома успјешна.

До короне имали су учеснике из Јужне Кореје и Шпаније, а сада се базирају на регион: Србија, БиХ-РС, Хрватска, Црна Гора, Албанија и Словенија.

24. марта најављује селекцију свих 7 година на којој ће се наћи 40 слика и 7 скулптура, које ће бити изложене у Београду, Новом Саду и Нишу.

У холу Дома културе представљено је 25 дјела од 19 умјетника који су учествовали на 7.сазиву Међународне умјетничке колоније „КОЛО“ 2022. године, а међу њима су и радови академских умјетница из Гацка Тање Пикуле и Јелене Глоговац Савић која је и свечано отворила изложбу.

Милић посебно истиче велику захвалност на подршци Тањи и Јелени од оснивања Удружења 2016. године.

Више у прилогу….